alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

Biserica parohiala din acest sat este construita in anul 1949 prin contributia enoriasilor pe locul numit Gradina Preoteasca unde nu a mai fost construita nici o cladire.
Biserica este construita din piatra cioplita, in forma de cruce, avand partea exterioara rostuita, aceasta avand un rand de firide pictate in fresca. Este invelita cu tabla zincata; Biserica privita in exterior are un aspect simplu si bine proportionat, impodobita cu 2 turle, din lemn, turla de la intrarea in biserica servind ca clopotnita si a fost construita de constructorul Silvestru Viduson dupa planul casei bisericii. S-a construit din fonduri proprii. Stilul in care se poate incadra aceasta constructie este stilul moldovenesc, biserica in interior s-a pictat in fresca, de catre pictorul Todor Varahil Moraru insa nu prezinta o valoare artistica deosebita.

Catapeteasma este din lemn de arin si este sculptata de maistrul Ion Itigan intre anii 1947 -1948. Este aurita si lacuita fiind pictata in stil obisnuit de catre pictorul Ioan Dumitrescu, iar in present starea catapetesmei este buna.

Pictura a fost refacuta intre anii 1989-1992, de catre pictorul Banica.
Biserica a fost resfintita in anul 1993 de P.S Eftimie, paroh fiind Pr. Cojoc Vasile care a activat la aceasta parohie intre anii 1973 - 2003.

Din 2003 pana in present activeaza ca paroh Pr. Angles Nicusor.

internet (http://www.protoieriamoinesti.ro)